Skip to main content

Campagne

Ministerie van de Toekomst

Wij willen dat alle kinderen beter worden voorbereid op hun toekomst, en daardoor zelf kunnen bepalen welke rol zij willen dat technologie speelt in hun levens. Daarom heeft Stichting het Vlindereffect van 2021 tot 2023 de campagne ‘Ministerie van de Toekomst’ gevoerd, voor en door kinderen, zodat alle kinderen zelf baas zijn van hun toekomst vol technologie.

Persconferentie

Onze eerste persconferentie op het Binnenhof.

Voor en door kinderen.

Wij zijn kinderen in de basisschoolleeftijd. Wij dromen van een wereld waarin alle kinderen in Nederland meedoen. Vandaag en morgen. Wij zijn geboren in een wereld met zelfrijdende auto’s en robot huisdieren. We vinden alle uitvindingen enorm leuk, maar ze zijn soms, zelfs voor ons, lastig bij te houden.

In deze campagne hebben we geleerd dat het meer dan ooit belangrijk is om de kinderen die nu opgroeien een goede basis mee te geven op het gebied van technologie. En dat er een prima manier is om dit slim en schaalbaar te doen, namelijk met interactieve video’s!

Manifest

Komende decennia staan ons grote uitdagingen te wachten. De klimaatcrisis, het plasticprobleem, sturing geven aan biomedische ontwikkelingen en kunstmatige intelligentie. Onze generatie zal hierin een cruciale rol spelen; wij realiseren verandering.

Alle kinderen verdienen gelijke kansen om te ontdekken en te leren op welke manieren technologie een bijdrage kan leveren aan deze vraagstukken. Ongeacht hun achtergrond of omstandigheden.

We zijn natuurlijk de eerste generatie echt geboren in deze wereld. Daarom willen we juffen en meesters op basisscholen helpen met aanstekelijke content. Zodat alle kinderen in Nederland meedoen en zelf bepalen in welke toekomst we gaan leven.

Samen maken wij de wereld mooier. Eerlijker. Liever. Voor ons allemaal. Doe je mee?